Medical taping

Medical Taping maakt gebruik van elastische tape die antiallergisch is. De rekbaarheid van de tape is vergelijkbaar met die van de huid, is waterresistent en kan zo’n  5-6 dagen blijven zitten. Er kan ook gewoon mee gedoucht of gezwommen worden. U merkt vaak niet eens dat het er op zit. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren en beïnvloed de receptoren van de huid. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijft intact. De taping stelt het lichaam in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En tijdens het werk of het sporten werkt de tape voortdurend aan het herstel.

Medical tape kan worden toegepast bij veel verschillende soorten klachten. Toepassingen van de tape zie je tegenwoordig vooral terug in de sportwereld. Bij klachten aan het bewegingsapparaat wordt de tape vaak ingezet om gewrichten te ondersteunen of om spierspanning te beïnvloeden.

De tape kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld houdingscorrecties, pijnvermindering of voor ondersteuning bij overbelasting blessures zoals bij de tenniselleboog of achillespees.

Wij kunnen de tape aanbrengen als onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. En waar mogelijk leren we u om de tape zelf aan te brengen.

Voor meer informatie kunt u uw behandeld fysiotherapeut vragen.